Reclamebanner:


Transgenderisme

We proberen met dit onderdeel van de site informatie te verstrekken over de verschillende aspecten die bij transgenderisten aan de orde (kunnen) komen.
Deze informatie is zowel bedoeld voor diegenen die transgenderismegevoelens hebben, maar ook voor de hulpverleners, zowel medisch, psychisch, als sociaal.
U vindt de transgenderisme onderwerpen in de linker kolom.

Heeft u onze gratis nieuwsbrief al gelezen?

  Transgenderisten zijn mensen die structureel leven als lid van het tegengestelde geslacht, volledig dan wel parttime. Sommigen van hen behouden hun oorspronkelijke identiteit op hun werk of bij formele gelegenheden; anderen vertonen zich in hun nieuwe identiteit in heel het dagelijks leven. Transgenderisten zijn uniek omdat voor hen het handhaven van zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken van belang is om een gevoel van evenwicht te hebben.
  (Gianna E. Israel, 1996).


Over het onderwerp Transgenderisme is in Nederland niet heel veel bekend.
Uit het NISSO onderzoek is gebleken dat een aantal groepen mensen die zich:
 • meer travestiet dan transseksueel (15,1%);
 • twijfel tussen travestiet en transseksueel (13,2%);
 • meer transseksueel dan travestiet (7%)

  Bron: NISSO onderzoek 1997
  In totaal begeven zich dus ca. 35% tussen travestie en transseksualiteit.
  Dit is een aanzienlijke groep, waarvoor een nieuw begrip is ingevoerd: transgenderisme/transgenderist.

  De Stichting Rene(e) tracht de belangen dan deze groep te behartigen, informatie te verstrekken en indien mogelijk, deze groep bijeen te brengen.

  nadat u de pagina's heeft doorgenomen en er ongetwijfeld nog vragen zijn, wijzen we u op de mogelijkheid contact op te nemen. We zijn u gaarne van dienst.
  email: info@renee3t.nl

  Ook hebben we voorlichtings materiaal beschikbaar, dat we u gaarne doen toekomen.  © Stichting Rene(e)   www.renee3t.nl   disclaimer