Hoe blijf je anoniem met je emailadres?

Wanneer u al een eigen email adres hebt, waarbij de eigen identiteit verborgen kan worden, dan is deze informatie overbodig.
Voor diegenen die graag hun eigen identiteit niet bekend willen maken, maar wel willen mailen of deelnemen aan de egroup, bestaat er een eenvoudige mogelijkheid dit te doen.
Hieronder staat beschreven hoe dit is op te lossen:


Door een mail adres bij een GRATIS provider te nemen, waar geen abonnement genomen behoeft te worden, is het mogelijk niet alle gegevens op te geven.
Veel gebruikte GRATIS mailprovider zijn:
 • www.live.com
 • www.gmail.com
  Bij live en gmail kan een mailadres aangemaakt worden door een door uzelf gekozen naam of code. Wanneer deze naam vrij is, wordt het mailadres: 'gekozennaam@live.com'.
  TIP: Wanneer uw naam niet meer vrij is (de kans is groot, omdat vele mensen over de hele wereld hiervan gebruik maken) is het gebruik van een '_' of '-' handig. Dan wordt het mailadres: eigen_naam@live.com of eigen-naam@live.com

  Let op! De mail wordt dan niet ontvangen in de eigen (Pop3) mailprogramma, maar u dient daarvoor naar de site van Hotmail te gaan en daarop in te loggen. Dit dient dan dus wel met enige regelmaat gedaan te worden, om te kijken of er mail is.
  Het beantwoorden van de mail is heel eenvoudig: door op de site 'reply to' aan te clicken, kan zowel een mail beantwoord worden. Ook kunnen natuurlijk gewoon mailtjes gestuurd worden.

  Anoniem: doordat u geen gegevens verstrekt over uw identieteit, is eigenlijk niet na te gaan wie er achter het mailadres zit. Wel is te zien door de provider via welke inbelverbinding er toegang gezocht wordt met de server van bijv. live. Dit is echter niet uw identiteit en daarmee is voor het doel waarvoor u dit wil gebruiken, deze oplossing zeer geschikt.  © Stichting Rene(e)   www.renee3t.nl   disclaimer